Fail

Fail

Plattjärn och kvicksilver

At SeaPosted by Dart 2010-08-02 18:48:48

Birka Paradise 2010-08-02

Dag 43:

Sista måndagen på det här fartyget! Från och med imorgon är det slut på fyllesvenskar, libanesiska folkdansare och annat patrask som stör min nattsömn! Det är nu 22 timmar kvar till avmönstring och livet ser ljusare ut än en 100 watts glödlampa. Även om sådana glödlampor är utrotade till förmån för de mer miljövänliga alternativen med kvicksilver i. Apropå kvicksilver så hade vi en diskussion i workshop idag om hur man tar tempen på sig själv. Det visade sig att jag och Pontiac, svenskar bägge två, kör med digital termometer under tungan medan ålänningarna, Oscar och Mattsson, har termometern i armhålan. Det roligaste var att Mattsson har en febertermometer med kvicksilver i. Mjo, det är ett antal år sedan de försvann från marknaden men det är som Mattsson sa: ”Varför kasta något som fungerar?”

Motivationen nere i maskin har varit lite si och så idag. Vi har vaskat lite pumphus och pumpdelar nere i vaskburen. Det är en fyrstegsprocess som går till enligt följande. Först drar man på Speedball, sen får pumphuset bada i diesel ett par timmar. Nästa steg är ett par timmar i avfettning innan de slutligen hamnar i ultraljudstvätten. Avfettningen är för övrigt ruggig, jag vågar sätta en peng på att den enda svanen som finns på etiketten är en död svan utan fjädrar.

Jag och Oscar åkte på att kånka plattjärn, vinkeljärn, rör och ett fyrkantsrör. Lite nostalgi ty det har jag inte gjort sen jag jobbade på Kalmar Motor för drygt nio år sedan. Det gick utmärkt tills vi skulle ta fyrkantsröret och insåg att det var ett fyrkantsrör utan rör. Jaha, mhm, det gick smidigt. Vi klarade det nästan felfritt bortsett från några nerrivna lådor och annat drös.

Ikväll blir det inte lugnt om jag förstått de andra grabbarna rätt. Det har inhandlats öl och det blir en form av avmönstringsfest ikväll. Trevligt är det, det viktiga är att man är hyfsat pigg imorgon för dels vore det pinsamt att försova sig sista dagen och dels vore det inte skoj att tjena på Camilla och sen somna ^^ Apropå försova sig så har jag inte gjort det en enda gång på den här praktiken och bara för att jag skrev det lär jag göra det imorgon.

Nu till helgens bravader! Urban Johansson körde en 6,08 repa på Mantorp i Lördags och det räckte för att knipa första kvalplats. Helt galet. Det kördes endast en elimineringsrunda på Söndagen och även där hade Urban snabbaste tid. Resten av racet regnade bort och jag är inte helt hundra på hur det fungerar men jag tror att Urban får första platsen. Bra grej för han borde ha klättrat några pinnar nu i mästerskapet. Det gick inte fullt lika bra för Greger, som tävlar i Super Twin. Förra säsongen hade han problem med att toppen lättade från cylindern men i helgen höll inte kopplingen. Det slirade så våldsamt att remmen mellan motor och växellåda smälte! O.o För jefla tråkigt för Greger är snabb. Inte illa av en gammal byggplåtslagare som byggt motorn själv.

Dagens krubb var skapligt. Spagutti med skinksås, eller Carbonaaaaara som de kulturella säger. Slank ner fint med Lasses pepparketchup. Till middag serverades avliden fisk med rismos. Jag begriper verkligen inte det här med rismos. Det ser nästan ut som risgrynsgröt. Som väntat smakade det fruktansvärt. Inte ens wasabisenap, pepparketchup, soja, tabasco eller aromat kunde lyfta det. Jo, jag provade allt! Fast jag kanske inte borde ha haft på allt på samma gång...

Sista inlägget imorgon! Lite tråkigt, funderar på att fortsätta med bloggandet och dela med mig av mina friska tankar till resten av världen. I vilket fall som helst så tjena på er och ha en trevlig afton.

Idolfoto på två stolta maskinare!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.