Fail

Fail

Sunes elefant och fejk-mustasch

At SeaPosted by Dart 2010-07-31 19:26:20

Birka Paradise 2010-07-31

Dag 41:

Idag är det GOTLAND BABY!! Fast ändå inte, vi har sex bränslepumpar att riva och det tar sin lilla stund. Särskilt med tanke på dagens stämning i workshop. Vad kan man förvänta sig av fyra glada gossar och en anka? Jo, att man målar mustasch på Oscar och fixar till en stilig huvudbonad av den finaste trasan maskin kan uppbringa. Se själva, vi skrattade så att vi låg dubbelvikta på durken.

Trots detta fick vi isär en pump och skruvade ihop en gammal som saknade några delar. Vi började med att montera ihop plungern för att kunna montera den i själva pumphuset. Grejen med plungern är att den är raketömtålig. Fingra på den är aja-baja så jag höll i plungern med en trasa runt, Oscar placerade övriga delar ovanpå varpå jag säger: ”Bara jag inte välter den här nu...” Vad gjorde jag? Mhm, skrammel sa det när alla delar utom plungern brakade i bordet och givetvis skrattar vi högt och energiskt åt hela situationen. Jag vet faktiskt inte vad som var felet med oss idag men jag misstänker skarpt att sjuksyrran sprejjat lustgas i workshop. Några brak, oj oj och skratt senare är plungern ihopmonterad och vi ska peta ner den i pumphuset. Det är viktigt att montera den rätt för den ska pressas ner med ett verktyg innan man kan låsa fast den med en låsring. Det är detta vi håller på med på fotot här under. Kroken skruvar plungern neråt, Oscar kollar så att den går rätt och jag trycker ner Oscars huvud så att han inte slår i handtaget på pressverktyget hela tiden.

Den isärskruvade pumpen ska nu vaskas och vi traskar ner till vaskrummet för att hiva skrotet i Moses. Moses är det generella namnet på ultraljudstvätten och om någon fortfarande inte har fattat så var Moses en ultra-jude...nog om det. Religion är som ett omarbetat citat av Winston Churchill. ”Aldrig förr har så många dött av att så några ville bestämma över alla” Bah. I vaskburen hittar vi Pontiac som sitter, liksom tjuren Ferdinand, i lugn och ro och luktar på några filterstavar. Vi kommer på att vi har en färdigpreppad bomb liggandes och givetvis måste denna sprängas. Vi kopplar på sju bar tryckluft och väntar på att dunken ska explodera men icke! Över en minut passerar och ingenting händer. Satan...går man fram nu så kan man ge sig apa på att den smäller rätt i fejjan på en. Pontiac är dock en klurig kille och tar en sopkvast och går fram för att stänga ventilen på lite distans. När väl luften är avstängd inser vi att den lilla kapsylen inte är fastskruvad. Tighta den, nytt försök och nu smäller det högt och väl. Förhoppningsvis vaknade någon på däcket ovanför xD

Inspirationen till att skruva sönder ytterligare en pump är som bortblåst och vi jagar chiefen för att få tillåtelse till att kuta i land. Efter mycket letande får vi tag på han i telefon och Oscar inleder samtalet väldigt diplomatiskt med ett ”Höddödudu, vi tänkte gå i land...” men allt gick väl och strax innan klockan tre studsade vi i land. Ner till hamnen, glo på stockholmare, uppför alla tusen och en backar för målet är Sunes Elefant där vi ska krubba loss på äkta gotländsk pizza. Servitrisen ser ut att vara runt tretton år gammal och blir precis illröd i fejjan när hon spiller pizzasallad på mig. Egentligen borde man krävt någon form av kompensation men jag orkade inte härja. Vi passerar återigen hamnen på vägen tillbaka till fartyget och jag frågar Oscar om vi ska ta en öl i solen innan vi flaxar ombord igen. Nej för fan, jag måste bajsa får jag till svar. Svårt att argumentera emot och vi traskar ombord M/S Birka Paradise.

Det var denna dagen det och det var ytterligare en kul dag i maskin. Trivs riktigt bra med ålänningarna och Pontiac men nu vill jag åka hem! Sjön är kul men så är även ledigt på sommaren.

Käket i mässen var antagligen rätt tråkigt för återigen kan jag inte minnas vad vi hade till lunch. Är det ett bra eller dåligt tecken? Antingen är det jag som börjar bli gammal och glömsk eller är det krubbet ombord som är ruskigt tråkigt...

Hej på er!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.