Fail

Fail

Pro Mod!

At SeaPosted by Dart 2010-07-26 19:26:16

Birka Paradise 2010-07-25

Dag 35:

Sööööndag i Visby! Min lediga dag och normalt sett skiter jag i att skriva men just idag är det lite speciellt. Det börjar med att luren skramlar vid 0930 och en röst säger åt mig att inställa mig i kontrollrummet pronto! Mhm, jaha säger jag och klurar järnet på vad som har hänt nu medan jag lufsar ner. Tjenar på andren och chiefen och frågar vad de vill. Vadå säger de varpå jag förklarar att någon ringt. Jo, otippat att någon skämtar aprilo med mig. Det skrattas gott och jag traskar upp igen. Kul skämt faktiskt, så enkelt men ändå hur skoj som helst. När det ligger lite finess bakom så kan jag uppskatta skämt, även om det är jag som drabbas ^^

Klockan blir 1230 och fröken Emma hämtar upp mig vid terminalen. Iväg till Los Panchos för att suga i oss varsin svettpuck. Det var från den här pizzerian vi beställde pizza när vi gjorde värnplikten på gamla P18. Lite nostalgi att återigen käka en kebabpizza med vitlökssås. Efter kaloriintaget sätter vi oss i Emmas bil, en fransk sak som kallas Twingo och är väl egentligen ingen riktig bil utan någonstans mellan en dinkie toy och en skottkärra. Vi beger oss söderut på ön och drar en handbromssladd in på hennes föräldrargård vid Västerhejde. Där möter vi Emmas far och skönheten! En split-window Corvette med ett frustande metanolmonster mellan framtassarna. Mhm, pro mod är fränt. Kompressormatad V8 på 3000 hästar skickar på duktigt. 0-402 meter på låga sexor. Emmas far heter Urban Johansson och ligger för nuvarande på sjätte plats i EM. Nästa helg är det race på Mantorp och förhoppningsvis kan han klättra några pinnar. Jag missar årets race tack vare SUI. Tack för det. Apor! Jag fick höra att läktarplatserna redan är slutsålda, 22 000 st...dragracing drar bra mycket folk. Förra året var jag där med min far och Camilla. Det är verkligen dötrist att vi inte kan åka dit igen. Speciellt nu när man fått prata lite med en pro modgubbe. Rasande trevlig herre som dessutom seglat på sjön. Det är märkligt det där, jag har aldrig mött något dragracingstall som är otrevliga eller spydiga. Så länge de inte behöver attack-mecka så svarar de glatt på alla frågor och verkar tycka att det är kul att man är intresserad. Jag har funderat lite på det och jag tror att det beror på att nästan alla är arbetare i åldern 45-60. Ja, nu menar jag den riktiga arbetarklassen, inte dagens fjollor som står och skruvar med luftdrivna maskiner iförda vita bomullsbyxor och ipod i öronen. Ni vet, de som sjukskriver sig för att de klämt tummen i kylskåpet. Det är mina spekulationer, jag har inga som helst vetenskapliga belägg för det. Nu blir det lite bildfest!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.