Fail

Fail

Böljan brun och svettattack

At SeaPosted by Dart 2010-07-26 19:15:27

Birka Paradise 2010-07-24

Dag 34:

Tjena tjena, det är lördag hela dagen och nere i maskin saknas Henrik. Vi funtar på vad han har för hyttnummer men försten hinner ner och ringer för att väcka Henrik. Mobilen har dött under natten säger han...jo jo, hur många gånger har inte en annan använt sig av den ursäkten? Trust me, jag är adlig på att försova mig. Gärna vid helt fel tillfällen, som när jag och Camilla skulle på vår första date. Mhm, snyggt att komma en halvtimme sent men det gick rätt bra till slut. Vi bor ihop och om ett par månader ska vi bli föräldrar så någonting måste jag ha gjort rätt trots den katastrofala inledningen.

Dagens arbete då? Grease trap!! Neeeeeej. Det luktar obeskrivligt illa i den tanken. Boppers fick äran att sköta sugningen av fettkakan, jag var chef och styrde ventilen till vakumslangen xD Innehållet i tanken ser inte alls fräscht ut, det är rentav äckligare än det i bajstankarna. Kolla bara på det här fotot!

Efter fikat var vi uppe på däck för att glo när vi kommer in mot Riga. Ni vet hur man alltid drar en parallell mellan havet och färgen blå. Det funkar inte här. Vattnet är brunt, riktigt jefla brunt och ryktet säger att det är badförbud ^^ Ni kan gärna jämföra skillnaden mellan balt-vatten och nordsjö-vatten på bilderna här under.

Jag fortsätter med att tillverka min lilla recess. Ujj vad bra den blir. Jag har svetsat på en slanganslutning så att man kan dra en slang längs skottet, då rinner allt skit ner i en pyts där. Det blir bra mycket enklare att tömma då. Henrik skrattar åt min burk, det är inte kompis det. Jag skrattar iofs också åt den för den är inte grann men den fyller sin funktion...hoppas jag.

Dagens sista uppgift blir att montera en av de färdigmålade cofferdammarna. Det är extremt hett i maskinrummet idag. Då är det extra skönt att vara under bottendurken och krypa. Men varför klaga? Det finns betydligt värre jobb ombord, som att stå i baren på akterdäck och servera den ena sliskiga groggen efter den andra samtidigt som man ska vara glad och trevlig. Då ligger jag hellre apsvettig nere i maskin där jag kan skrika vulgära svordomar på löpande band.

Något svettigt kan man säga

Krubbet idag var prima vera! Köttbullar med mos till lunch, det är bra mat det. Särskilt när det är hemlagade köttbullar. En skopa lingonsylt till och magen är räddad! Till middag serverades fläskfilé och potatisgratäng. Så enkelt men samtidigt så gott. Det tar sig i byssan som pyromankocken sa.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Camilla 2010-07-26 20:28:16

Jag kommer nog aldrig glömma att du försov dig och kom försent på vår första dejt :P Men du är mitt livs kärlek så de gör inget :)
Woho! Äntligen lägger du upp en bild på dig. som jag har väntat på det =D

Snart kommer du hem igen. Gud vad jag saknar dig älskling