Fail

Fail

U-båtar och galanta damer

MarinbasenPosted by Dart 2010-05-02 21:45:46
Back online!

Nu är första veckan på marinbasen över och det har varit en intressant tid kan man säga. Alltifrån skrika i kanoner till att gömma kolvar.

Måndag morgon och jag eldar igång Cadillacen och beger mig in mot staden för att hämta upp Henkrik, Alex, Björne, Per-Enis och Nille V6a innan vi rullar mot Kallekrona. Den här gången är vi ett flertal som väljer att pendla istället för att bo ner i Karlskrona. Faktum är att det var rätt trist att bo där.

Väl framme så blir vi uppdelade i de sedvanliga grupperna. Halva klassen ska ha elverkstad och andra halvan mekanisk verkstad. Jag och Björne teamar upp och ska dra en kolv på en gammal Scania-motor. Det går hur bra som helst. Bengt "Aoooo" Sjölund är våran instruktör som gärna drar ut på sina berättelser. Han är mycket noga med att vi ska använda handskar och skyddsglasögon...något en annan fuskar rätt mycket med. ^^ Innan vi ska sätta igång och skruva påpekar han att vi ska läsa instruktionerna. Javisst säger vi och har redan lyft av grenrör och insug...

Även om en annan är relativt van vid att skruva så lär man sig alltid nya saker. Veckans höjdpunkt var dock när jag visade Björne hur man läser tiondelar på ett skjutmått. Efter det skulle allting mätas :D

Här nedan har Björne fastnat i cylinder sex. Det tog ett par dagar men sedan lossnade han självmant.


Veckans mest pinsamma grej var efter att vi dragit fast topplocket. Det fattades en bult så vi tog helt enkelt och skruvade bort en från den andra toppen. En jättebra idé tyckte vi. Som väntat så noterade läraren att det fattades en skruv i andra toppen varpå vi sa: "nämen hoppsan, fast den toppen har vi inte rört så den skruven saknades säkert sen tidigare" Veckans nödlögn tänkte vi och var sjukt nöjda. Bara det att läraren höll upp en topplocksskruv och frågade vad det var för skruv....BUSTED!! Faaan, det var ruskigt pinsamt men blev en kul historia att berätta för sina framtida barnbarn.

Avslutar dagens blogg med ett dunderfoto på eder kära skribent!  • Comments(1)//www.midgets.se/#post96