Fail

Fail

Bittra tyskar och köttbullar

At SeaPosted by Dart 2010-03-16 00:54:14
Min sista måndag ombord, sorgligt men sant. Hur ska det gå för Pandion nu när elit-eleven mönstrar av? Maskingubbarna är sorgsna, Stefan undrar hur han ska klara sig, Chiefen har ingen att snacka gamla jänkebilar med och Jerry kommer sakna våra roliga halvtimmar. Faktum är att ovanstående är sant ^^ Det känns rätt kul att man inte är avskydd som pesten.

Morgonen är sig lik förutom att även chiefen befinner sig i kontrollrummet och skäller på Stefan. Tjuvlyssnade lite på samtalet och det handlade om uppdatering av Consultas, ett program som används för att hålla koll på vilka underhållsjobb som behövs göra ombord. Stefan tycker det är bra så länge han slipper uppdatera det medan chiefen anser att han ska göra det och drar en parallell till någon gerilla i Afrika som tvingade folk att välja mellan short-sleeve och long-sleeve, dvs få handen avkapad vid handleden eller vid armvecket. Jag hängde inte riktigt med men det var en tämligen underhållande diskussion ^^

Dagens jobb delades ut, Jerka ska överhala bränsleventiler och jag ska riva en separator...själv o.O Ujj, aja, hur svårt kan det vara? Jag har gjort det med Martin tidigare och det finns en fin bildbok som berättar steg för steg hur man ska göra. Sätter igång och skruvar och får faktiskt isär hela seppen inom en rimlig tid, rimlig för mig om man säger så. Kastar lite delar i ultraljudstvätten och påbörjar vaskning innan det är dags för lunch. Efter lunch åker jag och Jerka på att laga trasig diskmaskin...igen. Efter att ha demonterat halva maskinen för att kolla läckor på slangar, tightning av slangklämmor och en allmän visuell inspektion så luftar vi sugledningen till vaskmedlet. Tada, den fungerar och vi tar fika. Efter fikat kommer kocken och joddlar om att vaskmedlet har sjunkit minst en cm! Helt hysterisk är han, man kan lätt tro att medlet kostar 2000 kr per liter och att han får betala det själv ^^
Lätt demontering av förkanten på maskin och om man öppnar luckan till maskinen så ser man hur det sakta droppar ut vaskmedel ur munstycket. Jag startar vaskmedelspumpen manuellt och låter den gå sin cykel. Noterar ändlägena och kör den igen. Kocken ylar om att vaskmedlet försvinner om man gör så...ja jo jag vet, men låt oss vara och rulla dina förbannade köttbullar istället för att irritera oss! Vi kör den igen och igen och återigen ylar kocken...nu är både jag och Jerka måttligt imponerade av kockens viftande och ylande och ber honom, snällt och trevligt, att hålla käft. När pumpen stannar i läget 9-3 så läcker den inte. Frågan är om den ska stanna i det läget eller om det är meningen att vaskmedlet ska stå lägre än själva pumpen. Bra fråga och det lär vi se för vi nöjde oss med detta. Än har inte kocken ylat iaf...som tack för hans intresse så limmade jag igen hans tändsticksask med superlim. Inte ens det blev han glad över...å när jag berättade om stinkbomber sa han att folk med astma kan dö... Klurar på om man kan ge honom ett riktigt practical joke som avskedspresent? En idé är tom 25-liters dunk och 8 bar luft...^^ Idéer tas tacksamt emot!

Ja, befinner oss mitt i kiel-kanalen just nu med tre bittra tyska lotsar ombord. Intressant att de är just tre, är det normalt? Brukar sällan befinna mig uppe i bryggeriet så jag vet inte. Bittra över möbler är de, av det lilla jag hörde, och det kan jag förstå för så makalöst fula möbler de har i det här landet finns nog ingen annanstans. Må vara att de uppfann blixtkriget och tältläger för utstötta men design kan de fan inte.

Kvällen har spenderats i dagrummet i sällskap med chiefen. Vi har glott på lite bilder på bilar och rentav bestämt date i sommar. Han och hans fru ska hojja till Kalmar och bli bjudna på fika i garaget är tanken. Med lite tur så...
Ah, just det, vi hittade filmen "Worlds fastest Indian" som jag letade efter för några veckor sen. En riktigt bra film som handlar om en galen gubbe från Nya Zeeland som kör frän hoj! Mycket poesi och känslor vill jag lova! En film som rentav framkallar några tårar för det är så vackert när toktrimmade fordon körs ruggigt snabbt av riktiga fartnördar. 201 mph med en Indian, med en motor på 883 cc, från 1920 är makalöst! Gett inspiration så har spenderat en tid vid ebay nu...finns rätt fräna åka-fort-saker. Läste för övrigt att en kille, med en 1480 cc Harley V-Twin, körde strax över 400 km/h 1970...hmm och hmm igen... Det vore onekligen kul att bygga en frän race-harley. "skaffa dig körkortet först" säger en del. Jo, för det får min hoj att gå snabbare?
Aja, det är ett av alla projekt som finns i mitt huvud just nu, i gott sällskap med en ford 32:a med stor hemi, dodge dart med 8000 rpms smallblock och en galen pontiac med lustgas.

Funderade på en grej idag, vad har vanliga människor för drömmar? För jag är tveksam till att de drömmer om nitromatad harley på gatan... Om man studerar facebook så kan man ofta se att de har rätt enkla liv. Många som skriver "lagat mat", "se på film" och "jobba eller sova"...det låter faktiskt riktigt skittråkigt och jag kan inte förstå hur de står ut med ett sådant liv? Var är spänningen och drömmarna? Frågar man så svarar 99% att största drömmen är att vinna 100 miljoner på lotto...vad man nu ska med de pengarna när man ändå bara glor på film och äter gorbys piroger...
Eller de som köper en motorcykel med vindruta och eluppvärmda handtag? För det första, en vis man sa en gång att det bara är bögar och snutar som har vindruta på hojjarna och för det andra, vill jag ha komfort så kör jag Cadillac. Jag gillar att det vibrerar och rister i hela hojen när jag öppnar upp spjällen till V-Twinnen. Jag har långt ifrån byns snabbaste hoj men den är helt klart fränast och det kommer man långt med. När jag svänger ner på gatan och grannarna flyr in med gråtandes barn så kan jag inte låta bli att flina lite och tänka att dragpipes, det är en bra grej.


  • Comments(0)//www.midgets.se/#post94