Fail

Fail

Spanjacker och snöbollar

At SeaPosted by Dart 2010-03-12 21:29:11
Luren skramlar ilsket, så som bara just den luren kan. Far upp som en spänd framvagnsfjäder där spännbandet gått av. Ja, min far förstår vad jag menar. Så mycket för tüv-geprüft. ^^ Svarar hallå och det är Stefan som undrar vart jag är. Jo, jag är i min hytt säger jag, det är hit du har ringt. (bra tobbe, börja dagen med att vara spydig...fan) Haha, ja det vet jag säger Stefan och frågar om jag sover. Mjo, säger jag och frågar vad klockan är. 0820 säger han då och det får kugghjulen i knoppen att skära ihop. Faaan, 20 minuter sen. På med strumpsen, in på muggen och borsta tänderna. Hoppa i brallorna och pissetofflorna. Flap flap flap flap i lejdarna, slå i tårna i skottet, svära på kineser, tyskar och annat skräpfolk innan man kommer ner till maskin och kan ta på sig finkostymen. Kommer in i kontrollrummet, lätt förvirrad och Stefan garvar högt. Han har för övrigt ett rätt kul skratt. Det är inte alla som kan asgarva å samtidigt fnissa. Det låter mycket speciellt. Ja, han tycker det är extra kul att jag försovit mig för idag ska vi ha betygssamtal. Bra dag jag valde att stänga av väckarklockan istället för att trycka på snooze. FAN!

Fick förtroendet att cippa den andra seppen själv idag. Ujj tänkte jag när jag traskade ner till sepprummet. Koppla på alla tre slangar mellan cippen och seppen. Trippelkolla så att allt sitter rätt innan man startar. Står och glor på varvräknaren, 2000 rpm, 3000, 5000, 7000, 9000, 10400 rpm...bra snurr på 50-100 kg stål. Man ska vara bra hårig för att ta ner en sådan kula med bröstet. Något för Zlatan att testa kanske. Då kan han göra skäl för alla miljoner han tjänar ^^ Eller ja, gäller väl alla överbetalda fotbollsspelare egentligen. Det går bra att gnälla på en VD som tjänar 40 miljoner om året men inte på en fotbollsspelare? Vad är skillnaden? Jo, VD:n ansvarar för 10 000 människors dagliga arbete...det gör inte fotbollsspelaren, som dessutom tjänar det dubbla. Hej och hå för Sverige.

Nu var det iofs inte fotboll jag skulle skriva om utan cippning av sepp. Tro det eller ej men cippningen gick utmärkt! Efter ett par timmar var det dags för mig att skjuta seppen. Detta för att få ut allt skit som cippningen har fått loss. Sedan dags för sköljning. Det hela påminner rätt mycket om en tvättmaskin. Imorgon ska vi påbörja rivningen av separatorn. Borde inte vara så mycket att vaska. Tjockoljeseppar är oftast mycket enklare att vaska än smörjoljeseppar. Ta i trä...

Gick iväg till snickarboa för att hämta emblemet jag tillverkade igår. Jaha, det låg inte där! Frågade chiefen om han tagit det varpå han säger nej och blir helt vild. "Vem faan har stulit mitt cheva-emblem?? Näe, nu jävlar blir det husförhör med alla ombord!!" Haha, det hjälpte inte...emblemet är borta så jag satte igång att tillverka ett nytt. Det nya blev till och med snyggare än det gamla, putsat med autosol och så fyra lager klarlack. Hoppas herr chief blir nöjd.

Idag har vi legat till kaj i Vigo, ligger i nordvästra Spanien vid Atlanten. Det är varmt här! Iaf 15-20 plusgrader så det var skönt att stå på poppen i tshirt och spana ut över de fegas rike. Fick syn på ett gäng spanska hamnarbetare, utrustade med vinteroveraller och mössor?! Jag hade gett ett kungarike för ett par snöbollar att skicka rätt i huvudet på dom. Inte undra på att de är veka om de måste ha mössa när det är plusgrader. Det enda de klarat är att mörda massor av stackars indianer i Sydamerika. Ah, mörda är rätt ord för gevär mot pilbågar är inte kompis. Fegisar...

Ja, mina betyg ja, hur gick det med dom? Jo, riktigt bra. Både Stefen och chiefen är helnöjda med min insats. Känns skönt att få höra det efter allt slit och sena nätter.
Det är lite vemodigt att behöva åka hem på onsdag ty jag kommer att sakna gänget ombord. Det här är utan tvekan den bästa båten jag seglat med. Den har allt! En störd chief, en förvirrad förste, en oerhört allmänbildad skeppare, en skotergalen överstyrman, en vimsig andre styrman, två bittra matroser, en kul motorman, en vild reparatör, en tokig kock och slutligen två knasiga filipinare.
Men samtidigt ska det bli skönt att komma hem till Camilla igen. Ja, även till min gamla mor och far. Ta en promenad med mor, om hon orkar efter sin stroke å åka ut till fars jobb och serva min Cadillac. Då kan man fara iväg och köpa lite wienerbröd till fikat så kanske även far blir lite glad.

Tänkte passa på nu och ge lite beröm till mina föräldrar för trots alla motgångar vi haft under livet så har de faktiskt lyckats uppfostra fyra grabbar på ett bra sätt. Nja, tre i alla fall, den fjärde blev polis ^^
Jag har en bror som just nu jobbar med att kränga glass ackompanjerad av en glad trudelutt, tidigare jobbat som bysmed och som ska åka till USA och jobba. Min andra lillebror har snart gjort klart sina studier till nautiker. Inte riktigt helt ok att välja den sidan men ändå bra jobbat att fixa det.
Det är inte dåligt jobbat av mina föräldrar! Min mor och min far är bäst! Å så min farmor, trots att hon dog när jag var 10 år gammal så har hon påverkat mitt liv mer än man kan tro.

Krubbet idag var både bra och dåligt. Friterade räkor med ris och en läskig sås till lunch...man gick ifrån mässen med en obehaglig känsla i buken. Middagen bestod av oxfilé och råstekt potatis. Glass med blåbär till efterrätt så dagen slutade rätt bra i matväg.

  • Comments(1)//www.midgets.se/#post92