Fail

Fail

Viva la France!!

At SeaPosted by Dart 2010-03-10 22:08:13
Ja, nu har man besökt det här landet också och det suger!! Det är kallt och hamnen är tokful. Ja, jag vet, lite väl snabbt att döma ett helt land men glöm icke att jag är inne på min tredje Peugeot. Det ger mig helt klart rätt att fördöma det här landet. Nog om Frankrike nu, bulben är riktad mot Spanien och det ska bli kul att fördöma det landet också. Lite intressant att vi korsar Biscayabukten just nu. Ett helt gäng med ubåtar som gjorde samma sak för drygt 65-70 år ^^

Idag bytte vi lite folk. Martin, Per-Åke och Hebbe tuffade hem och ombord kom Jerka, Roger och den där lilla styrmannen med brillor. Heter kanske luppo, vem vet?

Idag gick det på halvfart i maskin. Cippade en sepp med Stefan. Vi körde en kombo, dvs cippade både värmaren och seppen. Det gick ganska bra...jag glömde öppna en ventil vilket resulterade i en sprängd slang. Hoppsan...lätt pinsamt. Jag bytte slangen och öppnade ventilen och då fungerade cippandet utmärkt. CIP är förkortning för cleaning in place. Bra grej som gör att man slipper riva seppen så ofta.

Smög lite dieselsystem åt chiefen. Ny grej att man ska kunna köra pannorna på diesel när vi ligger till kaj. Miljö miljö....bah

En lugn och fin dag kan man säga utan några större överraskningar. Dryga tre veckor kvar innan avmönstring. Sweet! Hem och skruva Cadillac står på schemat. Ska även ta med mig Camilla på en liten minisemester till Gotland. Äta får och knuffa omkull raukar är två saker vi ska ägna oss åt. Hon är helt klart värd en liten semester. Jobbar helt galet hårt.

Dagens mat bestod av chicken king till lunch och potatis och purjolökssoppa till middag. Kul att äta kyckling medan Jerka berättar om hur kinakrogarna i Göteborg serverade fiskmås och kråkor som kyckling på 80-talet....tack Jerka!

Kort blog idag, kanske blir längre imorgon?

Skjut om er.tjena

  • Comments(0)//www.midgets.se/#post90