Fail

Fail

Host å nys i Antwerpen

At SeaPosted by Dart 2010-03-07 18:44:39
Ja, efter nattens aktiviteter, som inte bestod av att dricka sprit och snubbla runt på stan utan bunkra olja i bulk och fat, är mitt välmående inte direkt på topp. Feber, rinnande kran, ömmande ögon?? och nysattacker står på schemat idag. Sovmorgon, låång dusch och äta lunch. Efter lunchen fick jag en genomgång av herr chief i hur det fungerar när man skickar in bunkersamples till labb. Bra genomgång där han förklarar allt väldigt grundligt. Det är kul när man har "instruktörer" som vill lära ut istället för surhäckar som tycker det är jobbigt när man frågar saker. Av det man hört av polare i klassen så verkar det vara en oerhörd skillnad på just detta. En del har nästan bara fått måla och göra småjobb som vaska och skruva enklare saker. Jag antar att jag haft tur med mina praktikbåtar för jag har haft riktigt bra "instruktörer" som hela tiden varit intresserade av att jag ska lära mig nya saker. Visserligen har även jag målat och utfört skitjobb men det är bara en bråkdel av allt jag gjort ombord. Det har gjort mycket att det varit svenskt folk i maskin på de två senaste båtarna. Carrier var skitbra men Pandion är bättre. Mer min typ av fartyg med blandade hamnar och olja i lasten istället för två fasta hamnar med containers som last.

Nog om detta, snart avgång från Antwerpen och vi tar sikte mot Nantes i Frankrike. Där ska vi lossa en del av lasten innan vi fortsätter till Vigo i Spanien för att lossa resten. Sedan blir det barlast till Gdansk. Det blir en lååång sjöresa det.

Krubb idag var hamburgare till lunch och hot kyckling till middag. Rätt ok även om min aptit inte har varit på topp idag.

Nu ska det slaggas så man orkar med morgondagen. Tur att man har ett välförsett litet apotek med sig ^^

natti natt

  • Comments(0)//www.midgets.se/#post88