Fail

Fail

2 miljoner!

At SeaPosted by Dart 2010-03-07 02:25:49
Löööördag och vi har lossat klart i Antwerpen. Nu ska vi längre in i hamnen för att lasta. Ja, detta var i förmiddags, nu ligger vi vid den andra kajen och lastar för fullt.

Dagen i maskin, som är halvdag för mig, bestod av finputsning av plattorna till evan och sedan ihopsättning. Tömde fatet på syra och höll upp det mot en ljusarmatur. Aha, nu förstår jag varför det läckte...botten på fatet såg ut som en stjärnhimmel när man höll det mot ljuset. Idag blev det dock inte någon blodutgjutelse, lite synd för det var kul när Martin blev bitter.

Efter lunch traskade jag upp på bryggan för att glo lite medan vi åkte i Antwerpens "lilla" hamn. Dock ingenting mot Rotterdam som är löjligt stor. Som min far sa: "När jag var på sjön så sa de att Rotterdam har samlagt 13 mil kaj" Det här borde ha varit i slutet på 60-talet och jag misstänker att kajlängden inte har minskat sen dess. Vi mötte en tanig kran i hamnen. Lyfter 800 ton! Bra att ha om man behöver lyfta 400 Pontiac Bonneville samtidigt ^^

Skepparn ombord är skön. Rasande trevlig lirare som är otroligt skärpt och allmänbildad. Tror han ligger och läser uppslagsverk om kvällarna. Chiefen tycker att jag borde bli skeppare istället för de har 5% högre lön än en chief. Å på tiden jag har kvar att jobba så blir det en löneskillnad på 2 miljoner kr. Enligt chiefen är det inte särskilt svårt att bli nautiker. Allt man behöver veta är att röd lampa är vänster, precis som vänsterpartiet kommunisterna och grön lampa är andra hållet.

Tanken var att jag skulle tuffa i land med styrman Hebbe men tiden drog iväg och han var tvungen att gå vakt, så jag sket i det. Inget kul att traska i land ensam. Mycket bunkring blev det idag. Tjockolja, diesel och nu vid midnatt olja på fat och i bulk. Precis när jag skulle lägga mig ringer chiefen och frågar om jag kan hjälpa till....inte direkt läge att säga nej...så, bara att hoppa i rödstället och sladda ut på däck och köra säckkärra med fat.

Förresten, min klocka pajjade idag. Köpte en Casio för 500 pix för lite mer än ett år sedan. Water resist visade sig vara en helt annan sak än water resistant. Lätt fuktig på insidan av urglaset men det är inte det stora bekymret idag. Skulle ställa fram uret några minuter för att det ska stämma med skeppsklockan och då får jag lilla vredet i näven! Kul, haft klockan på mig i cirkus 70 dagar...lätt irriterad är jag. Nu får man skaffa sig ett annat ur för finklockan vill jag helst inte ha på mig när jag jobbar i maskin. Även om den garanterat skulle klara det så är det synd att doppa en Omega i tjockolja...

Krubbet idag var ingen höjdare. Kommer inte ens ihåg vad det var till lunch men till middag blev det fläskkarré. Förresten, nu har jag kommit på vem av jannarna som är bäst! Vinnaren är Carrier-Janne med motiveringen: Göteborgare! Hans göteborgare är helt oslagbara! Det är dessutom en kul kille som suktar efter en nitromatad harley, eller ja, vi säger det iaf så låter det bättre.

Nej, nu är det sent och jag ska slagga!

Köp dig en rod och njut av livet!

  • Comments(0)//www.midgets.se/#post87