Fail

Fail

Kungasången

At SeaPosted by Dart 2010-03-06 00:02:40
Ja, igår blev det ingen blog ty det var tekniska problem. Här skulle jag kunna dra en historia om hur en storm ute på Nordsjön spräckte gyrot till parabolen men det vore en lögn. Jag var helt enkelt för trött för att skriva. Så kan det gå ibland. Gillas det inte kan jag rekommendera någon av alla tjejbloggar som finns. De som skriver om hur många gånger deras hund har rullat runt under förmiddagen. Förhoppningsvis är det inte någon i min läsarkrets som uppskattar den typen av historier.

Ja, maskin var det. Fredag idag och evan ska rivas. Jag och Martin hugger tag i det. Man börjar med att ta loss ett stort lock, ser ut ungefär som ett runt badkar. Innanför sitter det två plattvärmeväxlare. Den ena för att koka sjövattnet och den andra för att kyla av ångan så att man får dricksvatten. Ja, eva är en förkortning för evaporator och man tillverkar färskvatten av sjövatten i den. Locket åkte av och sedan mäter vi hur långt ut pinnbultarna går. Detta för att plattvärmaren ska få exakt rätt tryck vid monteringen. Viktig grej! Nu kommer det roligaste. Muttrarna är loss och Martin ska dra ut första plattan, som är en solid stålplatta, circus fikus 10-15 mm tjock. Under detta moment skär han bort en duktigt stor skinnflick från handflatan och han blir jättearg! Ni vet, så där arg som bara Hulken eller Basil i Pang i Bygget kan bli. Resultatet? En spark rätt på evan och antagligen ett par väl valda ord. Hög ljudnivå där så jag hörde inte vad han sa, lika bra det antar jag ^^.
Plattorna revs ur, viktigt att man håller de i rätt ordning, och vi tappade upp ett bad åt dem. Man tager ett tomt oljefat med ett värmeelement i botten, fyller detta med vatten och kopplar på värmen. Ner med plattorna och så en bra hög med descaling pulver. Någon form av syra som är bra för att ta bort kalkavlagringar och motsvarande. Blanda väl. Finns en avtappning som består av en kulventil och en snabbkoppling. Där mosade jag dit luftslangen och skulle precis vrida på luften när Martin skrek stopp. Va fan, lugna dig, du är alltid så jävla hispig så fort jag ska testa något nytt skrek jag och vred sakta på luften. Ja, sakta och sakta, resultatet blev ett vulkanutbrott...

Se där, det var väl trevligare att läsa än "ååh, idag har jag köpt en ny handväska, den är röd och jetefiiin. hihihi " ?

Idag blir det lite politik. Mycket tjafs om rut-avdraget är det nu och jag läste en artikel om en gubbe som har två damer hemma hos sig en gång i månaden för att städa. För detta betalar han 339 kr vill jag minnas. Den här gubben är pensionerad målare och änkeman. Han klarar inte av att städa själv ty han har galet risig syn, ser tydligen inte ens golvet? Man får hoppas att han inte lider av höjdskräck...
Det är billigare än hemtjänst enligt den här gubben.
Om det bara är riktat för de rika så undrar jag hur tight budget en vanlig arbetarfamilj ha? Hur ofta ser man inte en "arbetare" traska ut från lokala pizzerian med ett gäng pizzakartonger i famnen? Livet handlar om prioriteringar, särskilt om man inte har 100 miljarder i madrassen. Just nu har jag inte ett behov av städhjälp, enligt mig iaf, men kanske får det framöver. Jag vet dock att jag vill ha det som ett alternativ. Däremot vill jag inte ha Sahlin som statsminister, illa nog att hon sitter i riksdagen. Bäst vore det om hon flyttade till mellanöstern, för de har faktiskt betydligt mer spännande historia och traditioner än vad vi har i Sverige. Vad var det hon sa? Tramsiga danser på midsommar är det enda vi har. Tack för den din apa. Våra religiösa byggnader rasar inte ihop efter 400 år, så hantverkstraditionen verkar vara bättre här ^^ Alltid något.

Dags att slagga nu, 27 dagar till avmönstring på ett ungefär. Både kul och tråkigt. Gillar Pandion skarpt!

Krubb igår och idag: Torsdag var det igår, ärtsoppa och pankisar!! Se där, ytterligare en galet bra tradition. Lunchen bestod av Nazi Goreng, vet faktiskt inte hur det stavas, men gott var det inte. Idag vart det wurre och mos till lunch, rätt bra. Gillar wurre ^^ och kotlett till middag. Bra käk det med. Gott humör har herr kock varit på.

Ja, dagens titel kan vara värd att vidareutveckla. Det är inte bara titeln på dagens blog, det är även titeln på en sång som skrevs 1844 vid Lunds Universitet som en hyllningssång till Oscar I:s tronbestigning. En trevlig sång tycker jag ty Kungen är bra.

Imorgon kommer den spännande upplösningen på evan...ska vi få ihop den? Vem vet? ^^

Ha en trevlig helg, ägg och bacon på söndag!

  • Comments(0)//www.midgets.se/#post86