Fail

Fail

Yngve, en äkta sjöman

At SeaPosted by Dart 2009-10-06 22:33:44
Tisdag, oh hemska tisdag.
Tog mig en kik i hydraulrummet och jodå, där flöt det vatten på durken igen. Bara att hämta moppen och vaska. Hittade en pejlingsplugg som jag tightade nästan ett helt varv. Får se om det gör någon skillnad. Med lite flyt så...

Vi körde propellrarna, både från maskinrummet och kontrollrummet. Fungerade tokbra. Jag fick ha på mig ett galet snyggt headset och trycka på knapparna i maskin medan andre maskinistus blixten stod i kontrollrummet och noterade hur mycket pitch vi hade. Bra tp som forss brukar säga.

Övriga festliga aktiviteter under dagen. Fyllde upp 38:an med vatten och olja, motionerade lite ÖB-ventiler, bröt strömmen till nödskenan så att nödkärran gick igång å lite annat smått och gott. Fick även en form av utvecklingssamtal med försten ty han går hem imorgon. Var bra att få lite feedback. Han verkade överlag rätt nöjd med min insats ombord. Det är kul att höra. Hoppas på ett sommarjobb nästa år.

Käket idag då. Fläsk, löksås och potatis till lunch. Faktiskt riktigt bra. Till middag serverades något som jag inte minns vad det heter. En köttbit med en typ av ostpanering på, ris och en röd sås med jox i. Gott, förutom att köttet var lika segt som ett par blåa gummistövlar.

Dagens foto är en höjdare. Båsen Yngve sitter och konverserar med Ulla och Bettan. Yngve, det är en kul lirare. Har seglat hur länge som helst. Ryktet säger att han var en av få överlevande från regalskeppet Kronan. Imponerande. I bakgrunden går styrmanseleven Luppo, borde nog ta reda på vad han heter egentligen.  • Comments(0)//www.midgets.se/#post38