Fail

Fail

Pumpar och misstag

At SeaPosted by Dart 2010-07-30 19:06:55

Birka Paradise 2010-07-30

Dag 40:

Bra dag idag vill jag påstå. Vi fortsatte med att skruva ihop kärran. Ut med pumparna i maskin. Det höll på att gå ruskigt illa med en av pumparna. Arbetssättet såg ut enligt följande. Kroken stod nere vid kärran för att styra pumparna rätt. Oscar stod uppe på kärran och körde taljan medan jag fick stå på övre däcket och hämta pumpar med säckkärran samt kroka fast de i taljan. Mhm, jag satt där så fint och väntade på att de övriga skulle bli klara när jag helt oväntat hör en smäll. Jag lovar att man blir lätt panikslagen när man ser en 35 kilos pump stå och väga vid kanten...uj uj uj joddlar jag och får tag på pumpen innan den tippar ner på däck ett. Det hade blivit en bra smäll och något pinsamt ^^ Tur i oturen att de andra inte såg det. Varför jag är så dum och berättar det här vet jag inte men antagligen så skrattar jag åt det om någon timme och då är det en kul grej att minnas. Vi höll ett jefla tempo när vi skruvade dit allt. 400 Nm dras pumparna fast med. En sådan momentnyckel kan man icke använda för att dra 7 Nm...xD Jag och Oscar vaskar tryckrören som har en rätt smart konstruktion. Det är dubbelmantlade rör, det vill säga att det är ett rör i röret. Om det går hål på det inre röret, där bränslet kommer, så sprutar det inte rätt ut utan istället samlas det upp i det yttre röret och går via en skvallerslang och det larmar i kontrollrummet. På det viset slipper man oönskade majbrasor i maskinrummet.

Här syns tryckröret och den stålomspunna slangen är skvallerslangen.

Vi skruvar ihop det sista och det är ett glatt gäng som hänger dit luckorna igen. Efter tre dagars intensivt skruvande har vi bytt samtliga bränslepumpar och kamrullar.

Det blir desto mer nervöst när försten kommer för att starta kärran. Undrar om vi har glömt något? Det pyser och frustar, hostar och skakar innan kärran rister igång och går helt klockrent. Inte en kommentar från försten och det är det bästa betyget man kan få om jag förstått det hela rätt. Det finns en sak man ska tänka på när man får beröm och det är att en klapp på axeln är bara en halvmeter ifrån en spark i arslet. Klart minnesvärda ord. Vi vaskar upp och sen skiter vi i det här! Nu är det kväller och min fåtölj i Club Copacabana väntar på mig.

Utfodringen idag bestod av något jag inte kan minnas till lunch och stampad rödspätta till middag. Middagen var rätt ok trots att det var fisk. Enligt matsedeln så får vi dyngkäk hela veckan...gaah. Jag vill åka hem...tjena

  • Comments(0)//www.midgets.se/#post135