Fail

Fail

Svetsblänk och leverbiff

At SeaPosted by Dart 2010-07-27 18:48:25

Birka Paradise 2010-07-27

Dag 37:

Henrik är long gone och Lukas är tillbaka i maskin. Igår kväll målade de klart skåpet och det blev ruskigt bra. Det faktum att rutorna sitter snett gör det hela bättre för nu blir man inte klok på skåpet. Allting ser snett ut och det finner jag väldigt underhållande. Jag och Lundberg fick i uppdrag att montera det ute i lagret. Vi hänger det i änden av två plåthyllor, fyra 6mm hål, fyra M6 skruv med mutter och tada, skåpet har funnit sin plats. Tror rentav att själva Alfa Laval-gubbar skulle uppskatta det. Vad tycker ni? Bra eller underbart?

Försten kommer ner och säger åt oss att hämta två hållare till brandsläckare i kontrollrummet. Dessa ska ersätta de nuvarande i FRB-båten. FRB står för Fast Rescue Boat. Som vanligt lägger vi kakan på kakan i svenskan. Tror inte att engelsktalande sjömän säger FRB-boat. Fast Rescue Boat Boat ^^ Har aldrig hört någon säga CD-disc heller. Undrar förresten vad som hände med MOB-båt? Man Over Board står det för, och där kan man peta in båt efter utan att det blir knas. Numera verkar alla båtar köra med FRB istället. Nog yrat om detta, vi skruvade bort hållarna och skruvade dit de nya. Snabbare än en trafikolycka var vi och berömde varandra högljutt och glatt så att lasten...förlåt, passagerarna tittade nyfiket på de två blå aporna i FRB-båten.

Dagen fortsätter med att sätta upp en hylla för pärmar. Hyllan är tillverkad sedan tidigare, vi ska bara svetsa fast den på skottet. Ut med pinnasvetsen, ringa chiefen och få heta arbeten tillstånd. Det tar inte många minuter förren hyllan sitter som berget på skottet och genast får vi ett nytt svetsuppdrag. Ner på däck ett och svetsa fast en horisontell stege. Mhm, lättare sagt än gjort. Vi får börja med att måtta och cutta till plattjärn innan vi ens kan börja fästa skiten. Lundberg punktar ena änden och jag den andra. Givetvis så släpper hans punkt varpå han punktar igen men icke!! Även den punkten släpper och jag tar svetsen och säger att han svetsar som en kärring. Mhm, ska jag få äta upp det eller får jag det att hålla? Nu blir det spännande. Jag eldar på med pinnen och det brände fast ordentligt. Ibland går det bra att vara kaxig men oftast går det åt helvete. Nu kan man lätt tro att jag är världens drygaste och mest egenkära människa, vilket jag bitvis är, men vi har en skön stämning i maskin. Ibland blir jag retad och ibland är det jag som retar. Så är livet, den som tror något annat är antagligen kommunist.

Det är rätt kul det här med svetsning. När man går en svetsutbildning får man alltid sitta vid ett fint litet arbetsbord, man har bra belysning och man kan vrida och vända på det man ska svetsa. I verkligheten får man ligga tvärs över ett rör, dra högerarmen runt ett annat rör och kila fast axlarna mellan två stag. Lite trist att batteriet dog i kameran för det hade blivit ett bra foto. Personalbyte i maskin idag. Saxnäs och Boppers har åkt hem, Pontus är tillbaka. Nu är det duscha och sen upp på femman för att uppa Sveriges i särklass bästa blogg. Ah, just den som du läser.

Krubbet höll jag på att glömma! Blodpudding och bacon till lunch! Det är bra mat för bra människor. Till middagen serverades malda leverbiffar, färskpotatis, knepig sås och lingon. Det utspelade sig ett rätt intressant drama i matkön. Tre st last-underhållare stod och fnös åt maten. ”meeen uuuscha, det är jätteäckligt med lever.” sa den ena lektanten varpå de andra höll med. ”Vi går i land och äter en pizza istället.” Mhm, gör ni det och låt oss riktiga sjömän få äta i lugn och ro sa jag och blängde på dem medan jag lassade på två stora leverbiffar. Inte ett ljud sa de...jefla fjollor. ^^ Leverbiffarna var för övrigt hur goda som helst. Bra slevat i byssan kockis!

  • Comments(0)//www.midgets.se/#post132