Fail

Fail

Saltsyra och svetsa

At SeaPosted by Dart 2010-07-23 18:30:02

Birka Paradise 2010-07-23

Dag 33:

Efter en hyfsat bra natt med kvalitetssömn är jag redo för nya spännande uppdrag i maskin. Dagens första uppgift blir att serva kärra två. Justera ventilspel samt visuell kontroll av kamaxel. Jag, Lundberg och Henrik tuffar igång och efter en timme är samtliga ventiler justerade. Efter frukost knallar jag bort till lagret för att kolla om palljagaren fungerar som den ska. Ja för faen säger lagergubben och ger mig en låda bärs o.O Hyvens grabb det där, ikväll blir det att bjuda pojkarna i maskin på lite öl. Se, det lönade sig att vara ärlig.

Kärra två på fotot.

På vägen tillbaka från lagret passerar vi fyllecellerna och just då släpper de ut en grabb som ser ut att må prima. Han har nog sovit gott på den rostfria britsen xD Han såg tämligen förvirrad ut och var antagligen jätteglad över att bli utsläpp. Man borde ha en hel del ångest efter en natt där.

Dagen fortsätter med att tillverka, eller laga som ålänningarna säger, ett uppsamlingskärl. Det är som så att det läcker lite fett ur ett rör i maskinrummet och det droppar rakt på en transformator. Jag sätter igång med att cutta till en lagom stor plåt som jag sedan viker tre gånger och svetsar ihop. Nu har jag fått en kub utan botten och lock. Fiffigt värre. Botten tillverkas och svetsas dit på kuben, dit med en slanganslutning och så drar man en slang ner till en pyts på durken. Det är ruskigt skoj att tillverka saker, att tänka lite på egen hand och sedan få göra allt själv.

Det är även dags för att återigen skölja ur tomdunkar och pressa dessa. När jag står och fyller en av dunkarna med vatten så råkar jag dra ett djupt andetag med ångorna och apa vad hemskt det var. Ögonen började pissa och det rev och kliade i hela luftintaget på mig. Mhm, innehållet i dunken var saltsyra, inte undra på att man mådde lite halvrisigt. Undrar varför vi har saltsyra ombord?

Lunchen idag bestod av fisksörja med ris, påminner en hel del om det man hittar i ett sjövattenfilter. Svinäckligt var det! Dagen räddades av middagen. Schnitzelen jaaa, mit bratkartoffeln jaaa und ein lecker såsen jaaa. Min tyska är inte riktigt på toppnivå längre ^^

Ikväll far vi mot Riga, igen...fan.

  • Comments(1)//www.midgets.se/#post128