Fail

Fail

Kaboom och rismos

At SeaPosted by Dart 2010-07-19 18:23:27

Birka Paradise 2010-07-19

Dag 29:

Idag är det en strålande vacker dag, solens strålar når ända ner till alla töntar som traskar runt i Stockholm och turistar. Titta säger de, vilket gammalt hus. Åh, vad vackert det är Gösta. Ja, jösses eller vad man nu ska säga. Fördomar är bra grejer, det är något samhället har för lite av.

Maskinlivet idag då? Dunder och brak har det varit, med betoning på dunder. Jag började vid 0530 som vanligt och tjoade på andren och Saxnäs. Jag och Oskar knallar den sedvanliga startrundan och glor på bärlager. 70% av oljeförbrukningen kan spåras till oljestickan. Varje gång man drar upp stickan och torkar av den så försvinner en viss mängd olja. Det är säkert en större mängd än vad den normalt förbrukar ^^

Vi har smort reglerstänger på huvudmaskin fyra idag. Lite annorlunda procedur mot vad jag är van vid. Man börjar med att skruva bort en plugg på varje pump, eftersom pumpen håller en sådär 90 grader smålänning så kan vilken stjärthalva som helst räkna ut att även pluggen är tämligen varm, alla utom Oscar som joddlar högt och tappar pluggen på pumphyllan. Lite synd, hade skrattat högt om den trillat ner på tanktaket xD. Nästa steg är att ta en fettspruta av standardmodell, fylla med hälften smörjolja och hälften diesel. På motsatt sida från pluggen sitter en smörjnippel. Oscar trycker dit fettsprutan och pumpar in oljedieselblandningen medan jag står med en hävarm och motionerar reglerstången. Detta upprepas sex gånger och tada, samtliga reglerstänger är smorda. Helt fantastiskt.

Vi har gjort en favorit i repris idag. En styck dunk, en luftnippel och två maskinare som uppskattar hyss blir ett recept som heter duga. Första tanken var att smälla dunken i workshop men detta ändrades till vaskburen. Vaskburen ligger på däck ett och bör vara tillräckligt avskilt. På med luften och kaboom, dunken är historia! Garva lite och vandra upp till workshop där vi möter Jonas som frågar vad fan det var som smällde i maskin. Huu säger vi, hörde du det? Det hördes tydligen till hans hytt som ligger något sånär rakt ovanför vaskburen, bara det att det är på däck tre. Om han hörde det så kan man fundera på om de som låg och sov på däck två hörde det. Än har ingen varit och skällt på oss så vi får testa en dunk till imorgon.

Mycket jävelskap har det varit idag. När Oscar klev av vakten och gick till hytten så var den i tämligen stor oordning, madrassen låg i duschen och det var dasspapper överallt. Vi var och shoppade lite i slabben idag varpå han införskaffade raklödder och damparfym...jag undrar var det här kommer att sluta o.O Uppdatering kommer så fort jag vet.

Krubbet idag var lasagne till lunch!! Lasagne är bra mat, uppfanns 376 eKr av en munk vid det lilla klostret utanför Pisa i Italien. Bra munk det där. Middagen var sämre än två socialdemokrater. Halvdöd kyckling med rismos. Iofs rätt intressant rätt då jag aldrig ätit rismos förut men jag lär aldrig äta det igen.

Idag blir det ett foto! Håll i hatten för det här är skitfränt. Chiefen är ute i maskin och startar huvudmaskin manuellt.




  • Comments(0)//www.midgets.se/#post124