Fail

Fail

Acetylen och öppen eld

MarinbasenPosted by Dart 2010-06-01 21:22:58
En lätt uppdatering i mitt liv som lokal bysmed. Eldprovet i lödning är genomfört. Det bestod av ett 22mm kopparrör som skulle bockas fem gånger, få två anslutningar pålödda och sedan monteras i en provtryckningsanläggning där det stackars röret skulle få uppleva 100 bar. Detta gjordes parvis och återigen dominerade klassens dreamteam, det vill säga jag och Björne. ^^ Efter fem fina bockningar skulle anslutningarna lödas dit med silverlod. Glöm nu för fan inte att hänga dit muttern på röret innan ni löder sa Roffe, som är vår lärare. Hahaha, självklart inte garvade vi och glömde givetvis muttern. Fan. Smälta av anslutningen och putsa upp röret igen, dit med ny anslutning och precis innan vi skulle löda dit den såg vi att vi återigen glömt muttern...starkt jobbat. Löda löda och montera röret. Pumpa upp tryck och höll det? Oh yes, inte en fuktfläck någonstans. King! Bra jobbat grabbar, nu kan ni såga upp lite i böjarna och borra ett gäng hål som ni sedan ska reparera. Sagt och gjort, vårat vackra kopparrör såg nu ut som kraschat flygplan. Upp i anläggningen igen och skicka på 100 bar och återigen inte en enda läcka. Helt otroligt. Vi var tämligen säkra på att det skulle se ut som ett vattenland!

Lödningen är avklarad och svetsveckan är inledd. Vi börjar med att gasskära, vilket är galet fränt. Elden sprutar rätt ner i pjucksen och med lite oflax svider det till i hålfoten och man börjar ofrivilligt att dansa, men det är fränt. Fick ett actionfoto på Björne som cuttar stål för glatta livet!Eftermiddagen tillägnades TIG-svetsning. Lägga svetssträngar på rostfri plåt var tanken. Det började som söndertrampade maskar, gick vidare till vanliga maskar men nu börjar det ta sig som mordbrännaren sa. Varför finner man det barnsligt kul när saker brinner eller rentav smälter?

Blir ytterligare ett actionfoto på mig själv faktiskt. Tigar för kung och fosterland!  • Comments(1)//www.midgets.se/#post100