Fail

Fail

Julmust 1337!

FailPosted by Dart 2010-10-22 17:17:07
Idag blir det ett klassiskt inlägg utan fail!
Det är som så att under gårdagens besök i lokala mataffären hittade jag guld!! Inte riktigt guld kanske men julmust lagrad på ekfat. Julmust är en av årets fyra höjdpunkter och att finna ekfatslagrad julmust var bättre än att få tjena på din mamma. Smak? Mhm, rund å fin must med ett tydligt inslag av ek. Well done nygårda!  • Comments(1)//www.midgets.se/#post144

Le bömb!!

FailPosted by Dart 2010-10-21 18:26:01
Ja, dagens fail är inget jag har gjort, eller ens något en polare gjort, utan något som en helt random lirare har gjort. Han har antagligen vaknat på fel sida idag och bestämt sig för att utplåna världen. Kanske inte världen men MAX och en och annan liten hund i närheten. Han står och joddlar om att han har en bömb på sig och givetvis vågar inte snuten göra något annat än stå och glo på honom. Det hela visade sig vara en fet bluff och frågan man ställer sig då är varför?
Ok att man bluffar i poker eller i äktenskap men att säga att man har en bömb på sig när man inte har det? FAAAAAIL!

  • Comments(0)//www.midgets.se/#post143

En fantastisk uppfinning!

FailPosted by Dart 2010-10-20 15:58:51
Det kommer en tid i var mans liv då man inser att man faktiskt inte är en man, utan snarare en luffare. Om det råkar vara så att du aldrig har passerat luffarstadiet kan jag bara beklaga. Antagligen är du en oerhört fin och vacker människa och helt enormt skittråkig.
Luffarstadiet ja, det kännetecknas av bristande hårrutiner. Det vill säga att besöken hos frisören är lika frekventa som de dagar då radiotjänst inte ringer för att fråga om man har köpt sig en tv. Bristande hygien i övrigt är icke ett krav längre för hallå, vi lever liksom i 2000-talet. Nu har jag kommit så pass långt in i luffarstadiet att håret är i vägen! Ruskigt irriterande att få sylvassa hårtoppar rätt in i hornhinnan hela tiden. I plugget löses detta medelst en mössa av galant modell. Hemma blir det för varmt med mössa på. Hmm vad gör en sann luffare i detta läget? Jo, han tänker som kajsa varg, nej han gör inte brännvin av potatis, utan han tager vad han haver. I mitt fall blev det tjejens eminenta båge av plast. Bland damer känt som ett diadem!

Fy bubblan vad bra det blev! No more hair i mina ögon. Diademet är utsett till dagens uppfinning!  • Comments(1)//www.midgets.se/#post142

Mystisk fläck!

FailPosted by Dart 2010-10-19 19:23:16
En helt vanlig morgon, förutom att det är precis skitkallt och ruskigt, kliver jag utanför porten till min mörka borg. På asfalten från 2008 finns en stor fläck och jag fnissar lätt ty jag vet varför. En god kamrat till eder skribent var på besök för ett par dagar sedan. Tentorna var slut för den här gången och det skulle firas med öl, whiskey och all världens sämsta youtube-klipp. Låter det som den perfekta kvällen? Då är du antagligen en rätt tråkig person men i brist på krogstålars dög det utmärkt. Frun i huset suckade djupt när vi jublade ikapp till burnoutfilmer, kattfilmer och alla slags aj-jag-slog-mig-filmer. Tuborgen tog slut och den skotska slottsherren Macallan klev fram och sa tjena, drick mig så mår ni bra. Sagt och gjort. Macallan hälldes upp i gröna coca-cola glas som man fick vid köp av plusmeny på donken. När även denna flaska tog slut tittade herr Mackmyra fram ur en skottglugg. Lite Mackmyra senare ringdes det taxi och min kamrat hinner precis kliva ut ur borgen innan han ropar på urban. Festlig värre! Vad fotot föreställer får ni lista ut själva!

Tjena!  • Comments(0)//www.midgets.se/#post141

Gamla människor

knas ^^Posted by Dart 2010-09-27 15:17:33
Det var en Måndag i höstruskiga Kalmar, vinden pinade två tappra sjöingenjörsstudenter i ansiktet när de beslutsamt vandrade hemåt. Tanken var att dessa två herrar runt 30 år skulle tagga till inför Tisdagens ledarskapsredovisning. De tog en omväg och traskade genom gamla staden och utbröt i en diskussion varför folk har växter med frukter och bär som inte är ätliga. Mjo, det är en bra fråga men inte riktigt vad dagens inlägg ska handla om. Våra två hjältar tänkte vandra in på Netto men där vid ingången möter de en tant med rullator. Det visar sig att tanten har en trasig automobil en bit bort och frågar studenterna om de kan busstabellen. Najj tyvärr blir svaret och tanten får en ledsen blick i glokulorna. Studenterna erbjuder tanten att ringa efter sin dotter men inget svar. Men va faan säger de, vi är för bövelen sjöingenjörer snart, nog ska vi få fart på en gammal Skoda? Sagt och gjort, de traskar iväg mot bilen medan tanten febrilt kämpar på med rullatorn.
Bränslenivå i tanken kontrolleras och startmotorn går runt men inte en suck i den hårfönsstora motorn. Troligen ingen gnista alternativt stopp i soppafiltret. Med en iphone som enda verktyg blir felsökningen tämligen begränsad. Tanten ser lite förtvivlad ut och funderar på hur hon ska kunna transportera sin pre-ww2-kropp hem till Smedby. Internet i iPhone är kung, en snabb koll på lokaltrafikens sida visar att det går en busslinje i närheten och tanten lotsas till närmaste hållplats. Tanten är lika lycklig som Agneta Sjödin när hon får peta lite på Magnus Samuelssons armar och frågar glatt hur stor peng de rasande trevliga studentpojkarna vill ha för besväret. Givetvis tackade de nej till en peng och önskade tanten en trevlig dag.

Det är rätt intressant att alla gamlingar alltid frågar hur mycket pengar man vill ha för att hjälpa till. Oavsett om man burit en ica-kasse tre meter eller byggt de ett nytt slott kommer frågan i slutet.

  • Comments(0)//www.midgets.se/#post140

Märkliga ting

knas ^^Posted by Dart 2010-09-23 18:52:34
Har egentligen inga direkta idéer att skriva om. Jag tänkte mest se om det går att skriva från mobilen ^^. Man skulle kunna härja om riksdagsvalet men orka! Tror inte att jag är ensam om vara trött på allt tjafs. Folk verkar tro att vi ska bygga dödsläger nu eller att alla invandrare ska slängas ut. Jag vet faktiskt inte vilka som är trögast, de som röstat på SD eller de som ska stå på torget och ha en tyst minut för att SD kom in i riksdagen. Det kanske rentav är bra att det blir lite livat i riksdagen? Jag skrattade gott när SVT visade hur ilsk kommunisten Ohly blev.

  • Comments(0)//www.midgets.se/#post139

Avmönstring

At SeaPosted by Dart 2010-08-04 10:22:38

Birka Paradise 2010-08-03

Dag 44:

Idag är det avmönstring! Efter sex veckor ombord är det nu dags att återvända till Kalmar för att kämpa sig igenom det sista året innan examen. Igår skrev jag att jag antagligen skulle försova mig idag just för att jag skrev att jag inte gjort det än och mycket riktigt. Sista dagen försover jag mig, trots att jag bad Oscar purra mig. Grejen är den att även Oscar försov sig...lite festligt är det faktiskt. Vi hade en trivsam afton igår med lite öl och mycket snack. Gänget i maskin är galet bra.

Jag är nere i maskin fram till frukost, efter frukosten knallade jag upp till hytten för att börja packa och göra klart allting för avmönstringen. Ner till maskin igen för att säga tack och tjena till alla jag arbetat med. Vid 1542 kliver jag och Pontus i land!! Pontus tar en Birkabuss hem till Norrköping medan jag blir upphämtad av min galet snygga flickvän!

Nu tar den här bloggen slut...tror jag. Jag har funderat på att fortsätta skriva men vet i fan om ens vardag är särskilt spännande när man inte är till sjöss. Vi får se vad som händer.

Kul att ni har läst och ha en kul dag. Tjena!

  • Comments(0)//www.midgets.se/#post138

Plattjärn och kvicksilver

At SeaPosted by Dart 2010-08-02 18:48:48

Birka Paradise 2010-08-02

Dag 43:

Sista måndagen på det här fartyget! Från och med imorgon är det slut på fyllesvenskar, libanesiska folkdansare och annat patrask som stör min nattsömn! Det är nu 22 timmar kvar till avmönstring och livet ser ljusare ut än en 100 watts glödlampa. Även om sådana glödlampor är utrotade till förmån för de mer miljövänliga alternativen med kvicksilver i. Apropå kvicksilver så hade vi en diskussion i workshop idag om hur man tar tempen på sig själv. Det visade sig att jag och Pontiac, svenskar bägge två, kör med digital termometer under tungan medan ålänningarna, Oscar och Mattsson, har termometern i armhålan. Det roligaste var att Mattsson har en febertermometer med kvicksilver i. Mjo, det är ett antal år sedan de försvann från marknaden men det är som Mattsson sa: ”Varför kasta något som fungerar?”

Motivationen nere i maskin har varit lite si och så idag. Vi har vaskat lite pumphus och pumpdelar nere i vaskburen. Det är en fyrstegsprocess som går till enligt följande. Först drar man på Speedball, sen får pumphuset bada i diesel ett par timmar. Nästa steg är ett par timmar i avfettning innan de slutligen hamnar i ultraljudstvätten. Avfettningen är för övrigt ruggig, jag vågar sätta en peng på att den enda svanen som finns på etiketten är en död svan utan fjädrar.

Jag och Oscar åkte på att kånka plattjärn, vinkeljärn, rör och ett fyrkantsrör. Lite nostalgi ty det har jag inte gjort sen jag jobbade på Kalmar Motor för drygt nio år sedan. Det gick utmärkt tills vi skulle ta fyrkantsröret och insåg att det var ett fyrkantsrör utan rör. Jaha, mhm, det gick smidigt. Vi klarade det nästan felfritt bortsett från några nerrivna lådor och annat drös.

Ikväll blir det inte lugnt om jag förstått de andra grabbarna rätt. Det har inhandlats öl och det blir en form av avmönstringsfest ikväll. Trevligt är det, det viktiga är att man är hyfsat pigg imorgon för dels vore det pinsamt att försova sig sista dagen och dels vore det inte skoj att tjena på Camilla och sen somna ^^ Apropå försova sig så har jag inte gjort det en enda gång på den här praktiken och bara för att jag skrev det lär jag göra det imorgon.

Nu till helgens bravader! Urban Johansson körde en 6,08 repa på Mantorp i Lördags och det räckte för att knipa första kvalplats. Helt galet. Det kördes endast en elimineringsrunda på Söndagen och även där hade Urban snabbaste tid. Resten av racet regnade bort och jag är inte helt hundra på hur det fungerar men jag tror att Urban får första platsen. Bra grej för han borde ha klättrat några pinnar nu i mästerskapet. Det gick inte fullt lika bra för Greger, som tävlar i Super Twin. Förra säsongen hade han problem med att toppen lättade från cylindern men i helgen höll inte kopplingen. Det slirade så våldsamt att remmen mellan motor och växellåda smälte! O.o För jefla tråkigt för Greger är snabb. Inte illa av en gammal byggplåtslagare som byggt motorn själv.

Dagens krubb var skapligt. Spagutti med skinksås, eller Carbonaaaaara som de kulturella säger. Slank ner fint med Lasses pepparketchup. Till middag serverades avliden fisk med rismos. Jag begriper verkligen inte det här med rismos. Det ser nästan ut som risgrynsgröt. Som väntat smakade det fruktansvärt. Inte ens wasabisenap, pepparketchup, soja, tabasco eller aromat kunde lyfta det. Jo, jag provade allt! Fast jag kanske inte borde ha haft på allt på samma gång...

Sista inlägget imorgon! Lite tråkigt, funderar på att fortsätta med bloggandet och dela med mig av mina friska tankar till resten av världen. I vilket fall som helst så tjena på er och ha en trevlig afton.

Idolfoto på två stolta maskinare!

  • Comments(0)//www.midgets.se/#post137
Next »